Vakantie verslagen | glasgow

Weekendje Glasgow

Weekendje Glasgow
11 - 13 januari 2008

Manon moest de hele week voor Bacardi in Glasgow werken (eigenlijk een Riskassesment bij Dewars), dus hebben we er maar een weekendje bijgeplakt.

Vrijdag 11 jan

Ik kwam vrijdagochtend aan, heb de Fiat Punto opgehaald en ben voor het eerst van m'n leven links gaan rijden... En geen brokken gemaakt :-)

M was net op de hotelkamer, toen ik probeerde binnen te komen. Na wat uitpakken gezellig het centrum ingelopen om bij The Willow Tearooms te lunchen. Ook even in het winkeltje rondgekeken, en toen de straat uitgelopen om de River Clyde te bewonderen. In het parkje zaten twee ratjes ;-) Nog even de voetgangersbrug uitgeprobeerd en toen andersom weer het centrum ingelopen. Op George Square wat beelden bekeken en bij de Tourist Office een wegenkaart en een whiskeyboekje gekocht. Toch nog even langs de Railway Station gegaan om te kijken of daar een Europcar zat zodat Manon zich ook nog kon registreren, maar helaas: volgens de aardige ticketofficemevrouw zat de Europcaroffice aan de andere kant van de Clyde...

Doorgelopen om de boodschappen af te zetten in het hotel, maar eerst maar een borrel gedronken bij de Drum and Monkey (link naar Googlemaps), een caféetje dat er erg gezellig uitzag. Lekker op een (beetje) doorgezakte bank gezeten. Schaaltje vette frieten besteld voor de hongerige zwangere vrouw, en toen rond een uur of zeven maar richting het Hilton Glasgow Hotel.
Camerons' Na wat op de kamer uitblazen besloten we maar gewoon in het restaurant beneden te eten: Camerons. Beetje sjiek, mooie atmosfeer, correcte bediening.  Eerst een Riesling bij het voorgerecht, en toen een rode Errazuriz bij het hoofdgerecht gedronken. Al moest Manon natuurlijk aan de cola light blijven.

Zaterdag 12 jan

de ontbijtruimte

Volgende dag (redelijk) op tijd op, ontbijten met horden tegelijk (al viel het wel mee, je werd netjes naar een tafeltje gebracht en na je bestelling van jus, koffie en/of thee kon je naar het buffet), zodat we tegen elven in de auto zaten op weg naar Aberfeldy (115km, een kleine twee uur rijden) . Op naar een whiskey distillery!

Aangezien Manon niet geregistreerd stond bij Europcar kon ik weer lekker rijden. Er stond een mooi zonnetje. Via de M9 over Stirling; het laatste stuk over een landelijke weg, waar de famous grouse in de berm zat! Toen in Aberfeldy eerst in het centrum gelunched (waypoint) en toen naar de distilleerderij buiten het dorp.

Logo Waxy O'Connors Glasgow En zo kwamen we in Dewars' World of Whiskey, waar we een leuke tour hebben gemaakt, een zeer uitgebreide tentoonstelling hebben bekeken en een beetje whiskey hebben geproefd, en natuurlijk nog een fles hebben meegenomen naar huis. Toen via  Loch Tay en vervolgens Loch Lomond terug naar Glasgow gereden. Bij het (touristische) dorpje Luss even uitgestapt om even over het meer uit te kijken. Toen was het ondertussen al donker en zijn we 's avonds uit eten gegaan in een tentje dat Manon al kende: de Waxy O'Connors. Daar in Murphys Bar eerst een geborreld en toen gegeten.


Zondag 13 jan

Weer redelijk op tijd opgestaan, ontbeten en uitgechecked. Naar het dorpje Balloch bij Loch Lomond gereden en een beetje gewandeld in het bosje naast het National Park Gateway Centre, onderdeel van de Loch Lomond Shores. Erg commercieel touristisch allemaal. En er was een druilerig regentje, dus zodra we waren uitgekeken weer teruggereden. We hadden een redelijk veilige planning om de auto terug te brengen en op tijd in te checken, mara alles zat mee, en dus waren we twee uur te vroeg en konden we wachten voordat het vlilegtuig terug naar Nederland vloog.

Al met al een lekker weekendje...